Kiemelt hírek

Jelentkezés

 

Jelentkezés tanári képesítővizsgára és záróvizsgára

(2016/2017. tanév tavaszi félév)

 

Kedves Hallgatónk! Tájékoztatjuk arról, hogy tanári képesítővizsgára és tanári mesterszakos záróvizsgára csak a Neptun rendszerben lehet jelentkezni, az őszi félévben október elejétől, a tavaszi félévben pedig március elejétől.

 

A képesítővizsgára és a tanári mesterszakos záróvizsgára való jelentkezés módja

 

A vizsgára a Neptunban, a bejelentkezés után elérhető hallgatói webes felületen, kérvény (jelentkezési lap) leadásával lehet jelentkezni. Kérvényeket leadni az Ügyintézés>Kérvények menüpontban lehet a Kitöltendő kérvények fülön (ugyanott, ahol a félév eleji regisztráció is elvégezhető). Minden hallgató csak a saját képzéséhez tartozó vizsga jelentkezési lapját éri el a Neptunban. A jelentkezési lap a nevére kattintva nyitható meg. A jelentkezési lapon a személyes adatait a rendszer a benne tároltakkal tölti fel, Önnek a vizsgára vonatkozó adatokat kell értelemszerűen és pontosan kitöltenie. (Ha ezek közül véletlenül hibás valami, különösen az elérhetőségei, akkor a Saját adatok menüpont alatt javíthatja.) A véglegesített jelentkezési lap a Leadott kérvények fülön tekinthető meg időkorlát nélkül, az ott elérhető pdf nyomtatható, saját részre elmenthető. A leadott kérvények státusza szintén itt tekinthető meg. Leadás után az „Ügyintézés alatt” státusz jelenik meg automatikusan, mely a jelentkezés befogadása után „Elfogadva” státuszra fog változni.

FIGYELEM!

  • A jelentkezési lap a Neptunban csak az érvényességi időszakon belül adható le, az érvényességi idő vége után a kérvény adatlapja kitöltésre nem lesz többé elérhető. A határidő után csak külön – papíron benyújtott – kérvénnyel, külön szolgáltatási díj (egy héten belül 2000 Ft, utána havonta 3500 Ft) befizetése mellett lehet jelentkezni vizsgára.
  • A jelentkezési lap kitöltését nem lehet felfüggeszteni, tehát a megnyitás után két opció választható: (1) a kitöltés után az alján található „Kérvény leadása” gomb segítségével véglegesíthető, illetve (2) ha a kérvényt mégsem szeretné leadni, a „Vissza” gombbal a felvitt adatokat törölheti.
  • A leadott kérvény a későbbiekben a felületen nem módosítható!
  • A leadott jelentkezési lap státuszának "Elfogadva" megjelölése mindössze a jelentkezési lap beérkeztének visszaigazolásául szolgál.

A tanárképzésnek több típusa is folyik jelenleg az egyetemen, és a különböző tanárképzésekben különböző típusú záróvizsgát kell tenni.

 


 

Tanári képesítővizsgára kell jelentkezni azoknak, akik a korábbi rendszerű tanárképzésben a tanulmányaikat 2006. őszi félévében vagy az előtt kezdték meg.

A képesítővizsgára jelentkeznie csak a BTK, a PPK és a TáTK tanárképzésben részt vevő hallgatóinak kell, beleértve az egyetemi szintű, tanárképes bölcsész és társadalomtudományi szakokhoz kapcsolódó tanári képzésben részt vevőket és a főiskolai szintű bölcsész és testnevelési tanárszakok végzős hallgatóit is – függetlenül attól, hogy az illető hallgató milyen tagozaton (nappali, esti, levelező) végzi tanulmányait.

A tanári képesítővizsgával kapcsolatos valamennyi információ elérhető a PPK Tanulmányi Hivatal Oktatásszevezési Iroda vonatkozó oldalán.

A jelentkezés határideje: 2017. március 20. 24.00 óra

 


 

Tanári mesterszakos záróvizsgára kell jelentkezni azoknak a tanári mesterképzésben tanulmányokat folytató hallgatóknak, akik tanulmányaikat 2008 szeptemberében vagy azt követően tanári mesterszakon kezdték meg.

A tanári záróvizsgára azoknak a tanári mesterképzésben részt vevő hallgatóknak kell jelentkezniük, akik tanulmányaikat ebben a félévben kívánják befejezni. Ebben az esetben a szakterülettől, tagozattól (nappali, levelező) és alapkartól függetlenül minden hallgatónak jelentkeznie kell.

A tanári záróvizsgával kapcsolatos valamennyi információ elérhető a PPK Tanulmányi Hivatal Oktatásszevezési Iroda vonatkozó oldalain itt és itt.

A jelentkezés határideje: 2017. március 15. 24.00 óra